UUM Today

Your Reliable Digital Information

Powered by DaysPedia.com
Time in %PlaceName now
1023

Inasis Maybank Juarai Bola Sepak Piala Naib Canselor UUM

Samsudin Oli

Samsudin Oli

Journalist and Assignment Editor for UUMTV .

SINTOK – Inapan Siswa (Inasis) Maybank UUM menjuarai Kejohanan Bola Sepak Piala Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM) yang berakhir petang kelmarin.

Naib Canselor, Prof Dr Mohd Foad Sakdan menyampaikan Piala Pusingan dan hadiah kepada pasukan Inasis Maybank UUM yang berjaya menumpaskan Inasis TM di Stadium Kompleks Sukan universiti ini.

Dalam pertandingan bola sepak akhir ini tendangan penalti terpaksa dibuat selepas pasukan Maybank UUM dan Inasis TM masing-masing seri 1-1 dalam kejohanan ini.

Akhirnya Inasis Maybank UUM dinobatkan sebagai juara dengan keputusan 4-2 mengalahkan Inasis TM UUM.

Kejohanan yang berlangsung mulai 1 Jun 2023 hingga 15 Julai 2023 yang dianjurkan oleh Pusat Sukan UUM ini turut menyaksikan pertandingan bola jaring dan bowling.

Pemenang bola jaring Johan dimenangi oleh Inasis MAS, Naib Johan Inasis YAB dan tempat ketiga Inasis TNB dan Proton.

Bagi sukan Tenpin boling (lelaki) berpasukan pula Johan ialah Inasis YAB, Naib Johan Inasis MISC dan Ke tiga Inasis TNB.

Manakala kategori Tenpin boling (perempuan) johan ialah Inasis TNB, Naib Johan YAB dan ketiga Inasis Bank Muamalat.

Turut hadir Timbalan Naib Canselor HEPA, Prof Dr Ahmad Marthada Mohamed, Pengarah Pusat Sukan UUM, Dr. Nasiruddin Haron, Yang Dipertua Majlis Perwakilan Pelajar (MPP), Muhammad Izuan Faiz Abdul Rahman,  pegawai-pegawai universiti dan mahasiswa UUM.